“Una dintre întrebările care apar mereu în legătură cu tincturile are de-a face cu conținutul de alcool al acestora. Multe persoane ezită să consume tincturi deoarece acestea conțin alcool, care este “rău”.

Alcoolul a existat cu mult înainte ca ființele umane să apară în matricea ecologică a planetei. Este o substanță foarte naturală, atât în corpul nostru, cât și în afara lui. Toate ființele vii consumă alcool, inclusiv albinele și elefanții și chiar și copacii. Alcoolul facilitează funcționarea organismului, îmbunătățește funcționarea organelor din mai multe puncte de vedere și reduce incidența multor boli. Nu este o substanță malefică.

În tincturi, cantitatea de alcool este incredibil de mică. Mai puțină decât dacă s-ar consuma două, trei felii de pâine (da, în pâine există alcool, suficient cât să iasă cel puțin 0.05 la suflarea în etilotest, fără să se fi consumat altceva).
Dacă se consumă la fiecare oră 20 de picături dintr-o tinctură care este 60% alcool, pentru o boală acută, se consumă aproximativ 1.80 ml de alcool de-a lungul unei zile. Dacă se ia o doză generală de 20 de picături de trei ori pe zi, se consumă aproximativ 0.9 ml într-o zi. Încă o dată, această cantitate este mai mică decât aceea din două felii de pâine.

Dacă alcoolul este, într-adevăr o problemă, se pot folosii alți solvenți (apă, gliceride), deși aceștia nu sunt nici pe departe la fel de eficienți, Ei nu vor reuși să extragă constituenții esențiali, care nu sunt solubili decât în alcool.” (Buhner, S., Antivirale din plante, 2015, p. 341.)

În sezonul rece și nu numai, ne vin în ajutor numeroase remedii din natură, pentru a trata infecțiile respiratorii.

Am descoperit si testat atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor, un protocol care poate “scurtcircuita” un episod în dezvoltare, înainte de a pune stăpânire pe organism.

INFECȚII RESPIRATORII RECURENTE

Extract de propolis No. 1 – 3 picături/kg corp/zi (2 picături/kg corp dimineața și 1 picătură/kg corp seara), pe o durată de 10 zile, urmat de

Tonic No. 8 sau No. 12 – 2 lingurițe/zi (1 linguriță dimineața și 1 linguriță seara), pe o durată de 21 zile.