Merişoarele sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precădere pentru cele ale tractului urinar. Impactul lor benefic a fost descoperit de către strămoşii noştri şi confirmat în zilele noastre prin studii specializate.

Substanţe active – arbutină, hidrochinonă, tanin, flavonoizi.

#apiterapie #miere #merișoare #antioxidanți #flavonoizi #tanin #arbutină#sănătate #imunitate #staredebine #remedii #pur #crud #natural #iarnă#terraapis #apiarium

Cercetătorii au descoperit că merișoarele conţin mai multe flavonoide decât orice alte fructe de pădure. De asemenea, în compoziţia lor se regăsesc vitamina C, vitamina A (beta-caroten), vitamine din grupa B (B1, B2, B3), precum şi potasiu, calciu, magneziu şi fosfor. Frunzele merişorului, mereu verzi, conţin taninuri (substanţe antimicrobiene şi antioxidante), flavonoide (antioxidanţi), având o acţiune puternic antiinfecţioasă.

Mierea cu merișoare este recomandată pentru afecţiuni renale (mai ales litiaze), infecţii urinare, cistite acute şi cronice, uretrită, leucoree, pielonefrită.

Este indicată consumarea fructelor sub orice formă (crude sau deshidratate, miere cu merișoare, suc, sos etc.) şi în mai multe reprize. Ele protejează organismul de bolile cronice, în primul rând de cele cardiovasculare, prin cel mai mare conţinut de antioxidanţi, dintre toate fructele comune, care se regăseşte în merişoare.

Consumul zilnic de coacăze de munte, cum mai sunt numite popular, formează un zid de protecţie împotriva bacteriilor patogene, precum ar fi E.coli, Helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcerul gastric), Streptococcus mutans (principala responsabilă pentru cariile dentare). Responsabile pentru aceste beneficii medicale sunt proantocianidele din merişoare, care acţionează împotriva diferitelor bacterii.

https://www.terraapis.ro/magazin/miere-cu-merisoare-no-1/

Binețe din natură!