Simplu 1. Versuri hrănitoare – Cristela Georgescu

Editura: Logos
Coperta si ilustratii: Livia Plamadeala
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 48
Format: A4
ISBN: 978-973-8131-84-2

75,00 lei 55,00 lei

Categorie:

Simplu 1. Versuri hrănitoare – Cristela Georgescu.

Carte despre simpliate, armonie, unitate în sânul familiei.

Simplu 1. Versuri hranitoare – Cristela Georgescu este o carte despre educatie pentru sanatate, ce, prin rime jucause, desen si culoare si folosind pretextul unor meniuri simple, poarta cititorii de orice varsta dincolo de contextul stric alimentar: in viata totul e hrana.

Familia este patria mai mica. Este „acasa” noastra. Este locul unde ne intoarcem zilnic, indiferent de varsta, ca sa ne regasim pacea si taria firii. Copiii infloresc intr-o familie care vibreaza impreuna in simplitate, armonie si unitate.

Colectia Simplu. Versuri hranitoare este o cheie pentru a evada din artificial, deschizand larg usa „acasei” noastre.

Mancam ca sa avem energie, dar uitam ca energia nu vine neaparat din ceea ce sa afla in farfurie. Satisfactia trairilor generate de activitatile si starile care ne atrag aduc dupa sine energie. Atunci cand un copil descopera prin joc, impreuna cu parintii, cum a ajuns si ce este mancarea din farfurie, inima lui tresalta de bucurie. Si ce hrana indestulatoare este pentru sufletul lor satisfactia de a o alege, a o pregati si a o manca impreuna cu ceilalti!

CE NU ESTE SIMPLU?

Simplu 1. Versuri Hranitoare, contrar sugestiei facute de titlu, nu este o carte de retete. Nu este o carte de mancaruri gatite de adulti si mancate de copii. Si asta pentru ca alimentatia simpla permite ca adultii si copii sa pregateasca impreuna si sa manance la fel. Nu este o carte adresata exlusiv mamelor, chiar daca acestea sunt cele care formeaza obiceiurile si preferintele alimentare ale copiilor, fiind responsabile pentru sanatatea viitoare a unei societati. Nu este nici o carte care ii pune pe tati la treaba, ci ii invita pe fiecare, dupa dorinta si dupa putinta, sa fie parte din proces: a face piata sau a spala legumele si fructele, ba chiar a face mici lucrari de gradinarit impreuna cu copiii, chiar si intr-un ghiveci pe balcon, sunt toate activitati care fac parte din educatia alimentara.

Familia este unita daca face cat mai multe lucruri impreuna, intr-o atmosfera de recunostinta si veselie, ca o vesnica joaca.

Aceasta carte ofera prin multifunctionalitate si diversitate multiple astfel de posibilitati: explicarea ilustratiilor si a conceptelor, lectura, recitarea si pregatirea retetelor, mancatul impreuna.

Cand ne jucam cu copii redescoperim copilul din noi, uitat intr-un colt al inimii, sub povara problemelor din trecut si a grijilor penru viitor…Alaturi de copiii nostri invatam sa traim in prezent, sa nu ne pierdem simtul umorului, si, mai presus de orice, sa ne bucuram recunoscatori, de viata, gatind, mancand si traind impreuna cat mai simplu.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Simplu 1. Versuri hrănitoare – Cristela Georgescu”