MIERE CU ZMEURĂ ȘI CACAO CRIOLLO No. 1

Zmeura conține un nivel ridicat de substante fitochimice: flavonoide fenolice, precum antocianine, acid elagic (tanin), quercetina, acid galic, cianidina, pelargonidina, catechine, kaempferol și acid salicilic.

• recomandat în special în timpul menopauzei și menstruației.
• facilitează eliminarea renală a apei.
• contribuie la susținerea digestiei.

 

Ingrediente:
Miere de albine, fructe integrale de zmeură (Rubus idaeus) și miez crud de boabe organice de cacao Criollo (Theobroma cacao).

75,00 lei

Stoc epuizat

Fructele de zmeură de pădure sunt o adevarată colecție de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme ușor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D și P, dar mai ales vitamina C, prezentă în cantități impresionante. Numai din această enumerare, și ne putem da seama că zmeura este un adevărat izvor de sănătate, fiecare fruct al său fiind o variantă naturală extrem de reușită a suplimentelor de vitamine și minerale care se găsesc în farmacii.

Boabele de cacao conțin peste 300 de compuși cu un rol important în meținerea sănătății, incluzând polifenoli, flavonoide, feniltilamină, teobormină, minerale (potasiu, cupru, fier, calciu, magneziu) și vitamine. Studiile au arătat că boabele de cacao sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, cu o concentrație de până la 10 % – de trei ori mai mult decât ceaiul verde și de două ori mai mult decât în vinul roșu; cunoscute ca fiind o sursă importantă de antioxidanți, afinele de cultură conțin 32 antioxidanți, afinele sălbatice 61 antioxidanți, în timp ce în cacao se găsesc 621 antioxidanți. Totodată, boabele de cacao sunt considerate antidepresivul natural; ele conțin dopamină sau serotonină, substanțe care induc o stare psihică pozitivă și sănătoasă.

Există trei tipuri diferite de cacao utilizate în producția de ciocolată astăzi: nobila Criollo, comuna Forastero și un hibrid între cele două, Trinitario. Criollo și Trinitario sunt adesea denumite boabele de cacao fine sau de aromă, în timp ce Forastero este considerată “obișnuită” sau “în vrac” și folosită în producția de masă (deși există excepții de la această regulă). Peste 90 % din cacao din lume e reprezentată de producția “în vrac”, cea mai mare parte din boabele Forastero. Restul de cacao, acea cacao fină/gustoasă, e obținută de la cele mai multe dintre soiurile Trinitario și, bineînțeles, de la toate soiurile Criollo.

Ceea ce reprezintă bobul Arabica pentru cafea, mai fin și mai rar este bobul de Criollo pentru ciocolată. Ciocolata Criollo are o culoare roșiatică distinctă și un gust la fel de complex distinct, care poate include arome de caramel, nuci, vanilie și tutun. Batoanele de Criollo sunt destul de rare și ar trebui să fie încercate dacă sunt întâlnite. Acestea fiind spuse, gustul s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, deoarece diferă considerabil de cele mai comune soiuri Trinitario și Forastero care definesc, în general, gustul de ciocolata neagra pe care cei mai mulți dintre noi îl cunoaștem. Aceste gusturi sunt destul de recente – în urmă cu două sute de ani Criollo a fost bobul de cacao predominant. Lipsa generală de astăzi a bobului de cacao Criollo este generat de rezistența scăzută a copacului Criollo la îmbolnăvire, și reprezintă motivul pentru care Forastero, mai robust, domină acum piața de cacao la nivel mondial. Astăzi, cei mai mulți copaci Criollo sunt mai aproape de Trinitario decât strămoșii lor puri, foarte puțini copaci Criollo autentici fiind în viață.

Mierea cu zmeură și miez crud din boabe organice de cacao este recomandată iubitorilor de arome intense, ca ingredient surpriză în deserturi sau topping pentru clătite, gris cu lapte, orez cu lapte sau înghețata de vanilie.

Masa nominală:

Masa brută:

Mod de prezentare:

Dim. flacon (Ø x h):

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „MIERE CU ZMEURĂ ȘI CACAO CRIOLLO No. 1”