Am întâlnit de nenumărate ori în practica mea, teama de alergie la polen, în special la persoanele care au rinită alergică sezonieră sau alergii alimentarePolenul albinelor nu produce alergii în mod special, nu mai mult decât orice alt aliment.

Confuzia apare cel mai frecvent cu polenul purtat de vânt (anemofil), care este responsabil de alergiile sezoniere (rinite, conjunctivite, astm bronșic).Polenul recoltat de către albine (numit si entomofil) este diferit de cel anemofil. Albinele adună doar polenul care este bun pentru hrana lor, fără a produce efecte nedorite. Acele plante care produc polen nedorit nu sunt fertilizate de către albine. De aceea, pentru a se putea realiza polenizarea lor, ele folosesc vântul care le poartă polenul de la o plantă la alta. Aceste polenuri sunt de dimensiuni foarte mici, sunt ușoare și au forme adaptate, astfel încât să poată fi purtate de vânt.

Polenul recoltat de către albine este mai greu și în plus, polenul albinelor conține atât vitamina E cât și seleniu, doua elemente care acționează sinergic contra alergiilor.

Așadar, consumul de polen crud în doze de întreținere, scade reacțiile alergice sezoniere și crește imunitatea organismului.

📌 Răspundem cu drag pe telefon sau WhatsApp la numărul 0735735000 pentru schema completă de tratament a alergiilor sezoniere ori alimentare.

Binețe din natură!

https://www.terraapis.ro/magazin/polen-poliflor-crud/